Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IRLANDS VACKRASTE ÖGON

 

jag såg irlands vackraste ögon
och de strålade av energi
det fanns livsgnista i dessa ögon
där fanns solsken att sola sig i
när hon sprakande satt sig att språka
fick hon odelad uppmärksamhet
fast hon nog gjort sig känd för att bråka
är hon sällsam elektricitet


det var molly, en fiskhandlarflicka
det var jordklotets grönaste ö
och en dag slutar shane kanske dricka
för hon sådde ett sundhetens frö
dessa irlands vackraste ögon
bär en ärlighet som är unik
men vi är inte alls överens om
religion eller om politik


LARZ GUSTAFSSON 28/3 2013




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 664 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-03-28 07:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
OK...Täckelset faller...
Irlands vackraste ögon tillhör Sinead O'Connor.
2021-07-11

  Christopher Constantinos Bernardi
Ett mästerverk som borde tagits upp i Nordirland och Irland :) Får du åka dit och läsa upp från bar till bar tycker jag
2013-04-02

  Larz Gustafsson VIP
2 Korintierbrevet 6 talar tydligt om att man som troende kristen INTE ska gå i ok med de icke-troende.
2013-03-30

  Änglaögon
Riktigt fint det här, gillar.
2013-03-30

    Jane S VIP
Där satt den Lasse! Underbart romantisk text som ställer skåpet där skåpet ska stå.
2013-03-30

  Rise Little One
Irland, det vackraste land jag vet ...
2013-03-30

  Stefan Viljehammar
Larz i love it. Kul att denna dikt/sång är på topplistans topp.
Sant att man inte behöver vara ense om allt för att kunna älska varandra.
Hade aldrig i min fantasi trott att jag skulle ha ihop det med en icke troende
kvinna på äldre dar. Men vi har det så fint tillsammans.
2013-03-30

  mare VIP
Man behöver
inte vara överens..
utan livet bär på
mycket fina känslor
som denna Irländska ö
med sina vackra ögon..
2013-03-30

  Måna N. Berger
Sa jag att jag uppskattar den här dikten mycket? Det gör jag! Du vet, en bit av mitt hjärta är forever kvar på Irland..
2013-03-28

  Måna N. Berger
Molly Malone! Men om hon får bukt med Shane, det tvivlar jag lite på. Bara han inte slutar sjunga, med eller utan tänder!
2013-03-28

  anits VIP
Mycket fint skaldat
din fina dikt berör
2013-03-28

  Stefan Albrektsson
Den var vacker! Ja, vi får hoppas Shane hamnar rätt - han ser förfärligt sliten ut arme mannen.
Molly? Vem? Vacker är hon i alla fall som hon beskrivs av dig.
2013-03-28

  Peter Olausson VIP
Larz: det var en av de finaste kärleksförklaringar jag läst på länge. Och Irland har många vackra ögon att möta, dessa måste lysa och spraka!
2013-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP