Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ATT VARA MÄNNISKA

Det är enbart när jag vilar i gräset
under sommarens nakna himmel
som jag förstår hur begränsat det känns
att vara människa.
Inga ord kan ens beskriva
hur poetiskt och vackert allting är
även upp och nervänt:
trädkronorna som hänger från himlen,
den molniga trottoaren,
de mästerliga lindansarna i fågelkostym,
själens virtuosa kärleksadagio.

© Laura Popa

Dikten ingår i diktsamlingen "Som en meditativ chaconne",
Adagio förlag 2012.




Fri vers (Fri form) av Laura Popa
Läst 498 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-28 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Laura Popa
Laura Popa