Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kommer ihåg när Jesus blev vrång

Jag kommer ihåg
när Jesus blev vrång
På kommersen utanför kyrkan
förbannad över denna penning-dyrkan

Tjäna pengar i Guds namn
den båten finns inte i hans hamn
Arbetar du i kyrkan
ska du inte hålla på med avguda-dyrkan

Kraven är och ska vara höga
man ska titta med noggrant öga
På alla som jobbar i kyrkan
ingen ska använda hans namn för att någon nedtrycka

En präst eller kyrklig kassör
ska inte ha någon favör
Tvärtom
de ska föregå med gott föredöme

Inte låna pengar
inte stjäla pengar
Ingen är tvingad till något
ingen kan bli påtvingad något

Sådana saker finns inte i Guds ord
Gud har inte dukat det på sitt bord
Guds ord är att hjälpa
inte att stjälpa




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-01 05:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är rätt, så ska det vara
2013-04-01

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Så sant är det: ”Guds ord är att hjälpa inte att stjälpa”
2013-04-01
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP