Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


... nittiotre år blev hennes ...


Farväl Mor

 

 

...  mycket skänkte hon ...

 

Doften av råglimporna

ur het ugn

unga flickans tjocka flätor

 

Hennes minnen sprudlade

där hon satt i den stora sjukhussängen

den späda kvinnan

vår Emma.

 

Mitt i leken rusade

barnen in.

Hungriga slukade de

de nygräddade brödskivorna

och flätorna klippte jag

när jag föräldralös

skulle ut i världen

för att tjäna.

 

En vecka senare har hon gått

men minnena lämnade hon

hos oss

till styrka på

vägen till varandra.

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 744 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2013-04-04 08:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fin! Önskar jag hade haft en sådan mor att minnas och sakna :) Ibland är man föräldrarlös redan från födelsen.
2018-10-11

  Nina Nightwish
Så kärleksfullt och vackert
2018-02-04

  Connie
Underbart vackert, man känner vingslagen från förr!
2014-05-24

  Lehva VIP
Så vackert och så fullt av vemod. Råglimpor och flätor...du väcker barndomsminnen:-)
2014-05-18

  Anya VIP
Fint med sorgsen ton. mycket bra gestaltning med de avklippta flätorna.
2013-10-02

  Piann VIP
Vackert skildrat.

2013-04-09

  Nina.H
Vackert minnespoem över älskad mor!
2013-04-09

  erkki
En vacker sorg! Ett fint minne! Skapar medkänsla.
2013-04-05

  Sonja Sidorow Lapington
jag doftar känsla
2013-04-05

    ej medlem längre
Du tycks ha tagit emot den styrkan och värmen...
Varm styrkekram från mig
2013-04-04

    Annika J
Den som kan lämna styrka
till dem som kommer efter
har förvaltat sitt liv väl
2013-04-04

  Nanna X
många år, hoppas de var goda! min mor fick bara 69.
2013-04-04

  walborg
Ett starkt modersarv
2013-04-04

  Eva Helene VIP
Tidens flöden mynnar in till en plats där allt stillnar och komprimeras, sen flödar de vidare i er, de nu levande.
Vackert och ömsint berättar du.
2013-04-04

  Liisa Maria
Sorgligt - Tungt - från den unga flickans fläta till slutet på sjukhussängen.
Minnen - de är så gripande skrivna
vi minns med dig

tack
2013-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP