Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Citadell



Det finns fönsterglas som skiljer
världar åt. Slickar du på dem
smakar de järn. En rödhake
väver långsamma sånger i en björk.
Hänger upp dem på telefonledningar
i trakten och åren står tyst på rad
utmed en väg som inte börjar
någonstans. En pil sitter darrande i dörren
som påminnelse. Frågan och ekot stannar kvar
i samma rum. Låter så askan rinna
mellan fingrarna och den är inte mer.

Likt en dag som vänder sig bort.

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 366 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-04-04 20:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Känner vemod när jag läser...avslutar med en stor suck...
2013-04-05

    ej medlem längre
Denna dikt skiljer världar åt. Kampen mellan känslor - en röhake väver - och behovet av livets fysisk - låter askan rinna mellan fingrarna.
Upplever det som spänningen i ett ögonblick.
2013-04-05

  smultronbergen VIP

Perfekt. Inget mindre inget mer.
2013-04-04

    dreamoflife
Mättad!
2013-04-04

  cilax VIP
härlig lätthet
2013-04-04

    ej medlem längre
Helbra, finurlig och känslig ton, påminner om Linn Hansén. Komplett poesi.
2013-04-04

  catharina.jerbo VIP
det här är min kopp te, kaffe, choklad, vatten. allt. mumma för en cathysjäl!
2013-04-04

  Tess74
Otroligt bra text! Första två meningarna är suveräna!
2013-04-04

    Max Poisé
Grym text Stefan! Du glider liksom in med orden!
Bravo!
2013-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson