Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan

Jag väntar i skuggan
under en björk

väntar på dig

medan solen
går upp
går ner

väntar
medan löv
singlar till marken

vinkar till någon
som inte är du

väntar
medan snön
sakta faller

väntar
när koltrasten
sjunger

väntar
när björken
åter knoppas

vinkar till någon
som ser ut
som du

väntar i skuggan
under en björk


YM Bohman-13




Fri vers (Fri form) av Njord
Läst 456 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-04-05 11:13



Bookmark and Share


  Piann VIP
Denna dikt associerar
jag med längtan och all
den tid det tar att finna
finna den rätta.
2013-04-11

  erkki
Vi får alla våra associationer. Den här stämningsfulla och lite tragiskt envisa texten gav upphov till följande rim:

Vi poeter
gör stundom fel

taskig meter
och andra fel



Längtan heter
vår arvedel


2013-04-11

  Ninananonia VIP
Fin..
2013-04-06

  Susanne Ljung Adriansson VIP
I väntan på Godot... är vad jag får i skallen när jag läser detta. :-)
2013-04-05

  Gunnel Eriksson VIP
Mycket bra får du fram hur tid förflyter
och hur längtan känns. Bokmärkes
2013-04-05

  Bodil Sandberg VIP
Åh den här gillar jag stort! vilken perfekt bildkänsla
du ger! Tycker om tycker om och sparar såklsrt så himla fint !
2013-04-05

    ej medlem längre
Vackert!
2013-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER