Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Judas Iskariot

 

Är det smittsamt?
Ryggar tillbaka ja nej vänder ut
och in lågor slokande i
maskopi faller buken spricker
rinner ut kyssen inte kyssen nej ja åkern
av ja varmt blod kallt kyssen min nej vän ryggar åkern
tillbaka i skuggan handen faller som doppar repet
ryggar tillbaka min vän tillbaka ryggar
min vän faller mynten min natt vän
tillbaka ryggar nej spricker blod ja natt rinner
kyssen binder mörker upp repet ryggar inte brödet
doppas rött åkern röd bröd doppas tillbaka inte kyssen
repet min vän. Allt ryggar tillbaka.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 348 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-04-05 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, så gick det för förädaren!
2013-04-06

  Larz Gustafsson VIP
Framförde han några misslyckade solon?
2013-04-06

  Fredrik P. VIP

En takt, ett flöde och en syntax
som jag har svårt att värja mig
emot. Som ett lyckat solo av
John Coltrane. Finemang!
2013-04-05

  ResenärGenomLivet VIP
Läser och ser allt framför mej...ångesten och ångern...
2013-04-05

  Larz Gustafsson VIP
Jesus förråds i svenska kyrkor varje dag av präster som förvanskar Bibelns Ord.
2013-04-05

    ej medlem längre
kraftfull...tidlös
2013-04-05

    ej medlem längre
Reträtten i centrum, upprepad gång på gång i en kakofoni av meningar. Att rygga tillbaka - för sveket... intressant .. jag tänker vidare
2013-04-05

  Nanna X
snygg rytm snygga mellanrum
2013-04-05

    Max Poisé
Tidsenlig och poetiskt kunnande som strålar genom orden.
Gillar hur det framställs. Lite förvirrat lite desperat och ångesten
slungar sig ut genom rymden. Frågorna studsar utan att ge de
rätta svaren tillbaka!
Lysande!
2013-04-05

    ej medlem längre
vilken centrifugalkraft, pressas in och slungas ut ur texten. klart ny take på snart tvåtusenårig story. fräscht!
2013-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson