Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Parafras på Nils Ferlins ”Stjärnorna kvittar det lika” i En döddansares visor (1930)


Spelar väl ingen roll


Jag kan inte hålla på
å föra bok fattar du väl?
Gråtande som en annan Pierrot
över allt denna kväll?

 

Olustiga sånger flyter i natt
över isarna som brister.
Hundskallen blandas med barnskratt
och uppskurna vrister

 

sjunger dödsdans, men utan röst.
Himlavalvet med stjärnor beströdd
ser ner över världen men ger ingen tröst.
Spelar väl ingen roll: död eller född.

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Stefan Albrektsson
Läst 391 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-04-05 18:29



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Tycker du fångar in den Ferlinska stämningen och tonen ganska väl, Ferlin skulle dock inte tryckt lika hårt på den dramatiska gaspedalen, utan istället låta det sagda vara osagt och endast antytt...
2013-08-31

  Ergo Summa
För att inte skriva rim gör du det riktigt riktigt bra...!!! Gillar mittenstycket bäst!
2013-07-23

  Densen VIP
Ett varande...
2013-04-06

    ej medlem längre
Ja, så kan man undra ibland!
2013-04-06

  catharina.jerbo VIP
så superelegant! och svaret ligger där. obrukat.
2013-04-05

  walborg
Ferlinsk stämning - fint
2013-04-05

  Larz Gustafsson VIP
Ferlins poesi regerar!
Mycket bra skaldat, Steffe!
2013-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson