Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från A till Ö


Jag vet en man som, då han var pojk,
gnagde in sina initialer
i en kyrkbänk med tänderna.
Nu låter han händerna
ligga i knät. 

Likt en häst som lärt sig
var elstängslet går och hur stinget
av en broms bränner
även om han ingenting känner
inuti, låter han händerna ligga i knät.

Smaken av trä känner han igen
i soluppgången, i solnedgången,
i dagarna som bara går.
Oavsett vad som sker så har han satt sitt spår
med gnagda initialer och händerna i knät. 

Mellan de två bokstäverna växer ett hav,
en avgrund som skiljer då från nu.
Han lever i två rum samtidigt.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 414 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-04-05 21:53



Bookmark and Share


    Annika J
Som ett träd som känner årsringarna...
Tycker särskilt om strof två, de tre första raderna.
När jag läser din fina dikt funderar jag på om du skulle ha haft fler strofer, de två sista raderna i strof ett, två och tre som en refräng.
Eller en helt annan strofindelning?
" Nu låter han händerna
ligga i knät,
likt en häst som lärt sig
var elstängslet går och hur stinget
av en broms bränner. "

Även om han ingenting känner
inuti ...

Din dikt stimulerar mej att leka med olika alternativ.
Skönt med en rytm att vila i!


2013-04-08

    ej medlem längre
Ett personporträtt skulle jag säga, från barndom till ålderdom, ett liv finns i denna dikt, gestalten kryper ur dikten...blir levande... Bra alltså..!!
2013-04-07

    ej medlem längre
en härlig dikt att läsa, beskriver miljön, yttre och inre, så bra och tankar sätts igång
2013-04-06

  Fredrik P. VIP

Det finns en närvaro
kring en händelse som
kan tolkas på många
vis, det mystiska känns
inte långt borta.
2013-04-06

    ej medlem längre
Vackert!
2013-04-06

    dreamoflife
Jo, så är det!
2013-04-06

  smultronbergen VIP

Tänker på honom o har återvänt
den växer. Känner sorg men han
sitter där utan sina känslor iaf
med händerna i knäet. Välskrivet
spännande och ja, vad är det. Det
finns ngt här ja inte kan sätta fingret
på. Det är bra, bara det.
2013-04-06

    ej medlem längre
En liten akt som expanderar ju mer man tänker på vem, var, varför.
Utmärkt scen att belysa!
2013-04-06

  walborg
Som ett kväde - sammanfattning av ngt väsentligt hos en människa
2013-04-05

    ej medlem längre
en fullträff: temat, bilderna, omkvädet, rimmen.
2013-04-05

  Larz Gustafsson VIP
Det primära är ändå gemenskapen med Honom som de facto är Alpha & Omega.

2013-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson