Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lovsång

Och jag lovar världen denna sång
en lovsång till allt möjligt
som rulltrappor och snabbköp
rektoskopi och stjärnbaneret
marsvinens förtroende
och multinationell solidaritet
allt förenas utav mellanrummen

Mörkret stiger upp ur inget
tingen kastar skuggor över marken
min skepnad bär mig mellan rummen
och överbryggar mellanrummen
det är där dom gör programmen
som hjärtat sjunger med i

Mörka brillor mot paniken
mörkret som skulpterar frånvarande rum
öppnar mitt ansikte mot musiken
på livets landningsplats
lyssnande till skriken
hörs inte att ett av dem är mitt

Turner målande på strandens pålar
häxor sjungande i Altamira
saven strömmar genom mellanbarken
ljustid strålande i varats flöden

i mellanrummen uppstår oegentligheter
egentligen väsentligheter
allt som skiljer oss från världen
är ett starkt behov att existera




Fri vers av svernbygrabben VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-06 08:33



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Komplext. Väldigt spännande text. Verkligen "en lovsång till allt möjligt". Jag tycker mycket om allusionen till Turner (oftast oerhört dramatiskt rörliga bilder, likt din text). Och så dessa mellanrum... Mycket mycket trevlig läsning. Tack!
2013-04-06
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben VIP