Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
då var det dags igen...


våren

 



jag står i trädgården
våren är på väg
jag känner vinden röra runt
jag ser knopparna längst ut
runt buskarna i häcken
är luften klar och frisk
solen är på väg ner bakom huset
jag ser en fågel
den vänder tillbaka efter vintern
den flyger in i verandaglaset
jag ser den falla till marken
där ligger den
död
jag blir ledsen
jag är ledsen för fågelns skull
men mest för min egen
jag hämtar en spade
gräver en grop intill häcken
fågeln hamnar på spaden
sedan i gropen
jag täcker den med jord
fyller noga igen allt utrymme
runt dess lilla kropp
hej då fågeln
jag backar några steg

jag står i min trädgård
och välkomnar våren













 




Fri vers (Fri form) av alfa VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-06 18:26



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Vårtragisk men vackert
om vårens alla tecken.
2013-04-06
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén