Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Far väl

I.
Livet sjunger sina sånger
bjuder sina håvor -
livets under

Fjärils flykt
gyllene nektar,
ormens rassel
bittert etter.

När ettersnäckan fyllts
väger över
säger jag farväl.

II.
Skeppet bordat
ankarkättingen rasslar
de grå linneseglen hissade -
tyst glider jag ut i det okända
sjöfågeln stum.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 709 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-04-08 14:48

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Orden klingar
människomoget
lust att läsa
och lämnar ymnigt
bilder i det inre se
2013-04-13

    ej medlem längre
BRAVO!
2013-04-13

  aol
underbart vackert känner man strömmarna från livet,
2013-04-10

    ej medlem längre
spännande färd med välkänt skepp, namnlöst.
2013-04-10

  Gunwale VIP
Vackert. Sjöfågeln stum. Allt är sagt och färdigsjunget! Allt är gott.
2013-04-09

  Rachel Roth
jag tycker mycket om din dikt. vemod samtidigt som att det känns avslutat. redo. tack för en så fin dikt Vera
2013-04-08

  Björn Nilsson VIP
Farväl -
men minns
återseendets ljuvhet!
2013-04-08

  lodjuret/seglare VIP
Tycker den är lagom i vilket fall som helst. Lagom lång, lagom känslosam och på det hela taget lagom poetisk.
2013-04-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP