Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

övningskör på blockets linjer



glöden fångade blicken
den som i mörkret vaggade
något där ute hördes
när mina händer darrade
en natt fick jag ett uppdrag
har det fortfarande kvar i minnet
har fått göra många uppslag
för att hitta det perfekta rimmet
och nu så ska jag ta tag
i att tillfredställa tävlingssinnet
så nu så ska jag slå slag
fäkta orden, helt täckta av limmet
klistra dom på pappret
och vara väldigt angelägen
om att fortsätta leta
precis i alla lägen
tills jag vet vart nånstans
jag med orden ska ta vägen
slira med pennan som substans
och alstra resultat med den
tänk om man kunde
ändra världen
tänk om man kunde
rita vägen
men låt oss nu punktera gränser
och signalera grönt för avfärden

jag måste skriva nytt igen
en skiva föds på nytt igen
för om skivor börjar om igen
då börjar man att tröttna sen
sen finns det inga pengar än
inga cash som fyller plånboken
men kreativitet en vän
står ofta för utdelningen
tankar: mitt rymdskepp
min hjärna: styrfunktionen
ljuden som har grepp
om mitt öra: motivationen
övningskör på blockets linjer
slirar rad för rad
ansträngd hjärna orden finner
min väg: blanka vita blad
en exalterad promenad
ibland utan sanningsgrad
desillusionerad
på en maskerad
en charad, en myriad
av fantasifasad
och jag en kamouflerad
passionerad nomad
opererar ensam
bakom isolerad barrikad
rad efter rad på en kanonad
med, ja du vet vad
med det som fötts av träd
en ruinerad esplanad
en utstuderad serenad
en komponerad blodsballad

spjutspetsforskar
med tillhåll i rimlexikon
resolut bespottade rader
med attribut-beklädd jargong
en pissfattig "cheap-charlie"
med vattentätt parasoll
punktbevakar beats
med cash-limit noll
sänder ut mina ögon
på anfallsoffensiver
två gröna detektiver
genom alfabetet kliver
får tillbaka en fantombild
en ide bakom kuliss
med stift jag ritar upp
en lättantändlig sprängskiss
utrustad med en kobrakäft
och gift innanför västen
spottar skottsalvor med ord
som Lucky Luke i vilda västern
sylvass med pennan
bränner hål i block med texten
nu ska jag måla fan på väggen
och sen pissa på den


















Fri vers (Fri form) av comfort_noise
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-08 22:04



Bookmark and Share


  vakentimmar
Du skriver väldigt bra själv. Snygga rim!
2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

comfort_noise
comfort_noise