Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(e-2011-Hjätemod och Tid)


Tiden under månljusets stilla vagga

Kan sakna drömmar, Världar kunde välta.
Äventyren som förkastade tid.
Fruktans fyrljus över svartblåa hav,
för hjältemod i ungdomlig strid.

Tog ödet och la det i din hand,
band fast våra tårar blid,
lovade att aldrig blicka båkåt,
och lyssna på förgången tid.

Fann alltid eviga vägar att vandra,
även när längtan regnade ned.
Under månljusets stilla vagga,
slog vi sedan fast vår ed.

Vi är ljuset i kylslagen eka,
en famn att slutligen somna vid,
rus som ska få smeka,
ett pulsslags saknad av tid.

Kan sakna drömmar som förintar det gråa,
gnistan som bränner till skratt.
Det förgångna fryser fast i stillhet,
tills vi alltid kommer ifatt.

Vi glömmer inte att vi är,
bortom hjältemod och tid,
bara två händer i varandra
som slutligen funnit frid.




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 304 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-01-21 17:09



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Livet är ju en resa och slutar det som din dikt, då är allt gott...
2018-01-25

  Nina Nightwish
Så vackert!
2018-01-23

  objekt3
episk känsla av att resa sig och tappa mantlar och mossa

Att inte glömma
att vi är
2018-01-21

    ej medlem längre
Snyggt..
2018-01-21

  kerstin skriver VIP
vackert om tid som flutit förbi. och längtan, jag känner en sådan stark längtan i dina ord. fint!
2018-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé