Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällsklockorna

 

Låsta dörrar dyrkas bäst med tvål.

Marmorgolven glimmar där Lenin ligger
dödare än någonsin med knuten högerhand.

Ett hål slogs i muren
och lågorna slickade
i sig innanmätet
på den forne
generalsekreteraren. 

De hängda Kulakerna
sjunger fortfarande
”Kvällsklockorna” i galgarna. 

Jag undrar vad ni talade om
i skymningen, du och Nadezjda?
Krukväxter, gnistor, om snön
i oktober, mumier, statyer,
mjölk till ditt thé min älskade?

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 355 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-04-09 15:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vad du kan! Fint!
2013-04-11

  Jordgubbsodlare
Filosofiskt actiondrama i slow motion, snyggckt!
2013-04-10

    ej medlem längre
Vilt målande ord!
2013-04-10

    ej medlem längre
satt med en dum liten platta första gången jag kommenterade, det blev sådär, men det blev inte den här makalöst bra versen. vilka bilder!
2013-04-09

    ej medlem längre

2013-04-09

  Larz Gustafsson VIP
Detta bevisar med all önskvärd tydlighet att punken fött fram många kreativa förmågor.
2013-04-09

  Tess74
Mycket bra. Intressant frågeställning
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson