Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

l ö p e l d




rädslan sprider sig som en löpeld igenom kroppen,
händerna lyder inte,
bruset i öronen överröstar allt,
läpparna domnar, orkar inte forma ord,




kroppen faller ihop som en sandfylld säck,
ögonen stirrar blint,
krampen sätter in, vrider ben ur led,
svetten rinner nedför ansiktet, det vita och kalla,




innanför huden och köttet är det sommar,
bara fötter står på en våt gräsmatta,
doften av nyklippt gräs, blå himmel,
drömmen förintas av verkligheten,
vass som ett rakblad, klar som en morgon i april.




Fri vers av hedenstedt
Läst 283 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-09 21:37



Bookmark and Share


  Pärlemor
ett skri efter värme. dina ord levererar in under huden.
2013-04-09

    vallmofrö
bra skildring!
man känner liksom orden.
man känner sorgen på gräsmattan
och gillar avslutet som lämnar en slags tystnad efter sig,
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

hedenstedt
hedenstedt