Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frost i blom!

Jag önskade ett vårlikt brus
i dallrande ljus
som ger värme
både inne som utomhus
och som en roar och förströr
och en oväntad vändning då och då gör...

Så tittar jag upp emot rutan
då slog aprilskämtet till
den omväxlingen hade jag gärna varit utan...

Snön yr utanför mitt fönster...

På penséernas kronblad den
tecknar glatt iskallt nya mönster...

Jag fyller mitt köksgolv med uteblom
balkongen som igår strålade som en berså
lyser nu så kall så tom så...




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-10 09:45



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
April*April
Lurar oss igen
Det har vi på känn
Vackra Bommor små
Får is o snö,ja så
Kan det gå.
När Värmen,
inte är här,
som vi Väntar på Kram Irene Åberg
2013-04-15

  Lars Hedlin
Bra och fint skaldat!
2013-04-10

  Tarantaran
Vemodigt, men inget
ont som inte har
något gott med sig :)
I Bondepraktikan står
det att aprilsnö ger
fåragö, och om april
blir våt följer en torr
juni; klart månsken i
april skadar frukt-
blommorna...det blir
nog bra för djuren,
naturen och oss vad
det lider..:)
2013-04-10

  Ezmeralda VIP
Ja vi blir lurade att tro att nu är våren äntligen här.
Vi har nästan en halv meter snö kvar vi.
Våren kommer nog med stormsteg vad det lider.
2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt