Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi slog oss själva för att vi såg gula bilar

Jag har korsat landskap
Med färger, svek och brutna ben
Har klippt av vänskapsband som en gång fanns
För att finna någonting jag har letat efter hela mitt liv

Det känns nu som att jag har letat förgäves

I trasigt kött, i en alldeles för snabb värld
Där krig och fred ligger mellan skildra håll
Där natt och dag ligger tätt intill
Där glädje och illusion är samma sak

Solljus, träng dig igenom
Jag ber om en sista dans med dig
Mot vattnet
Mot horisonten
Mot evigheten
Och dess alla möjligheter

Jag tror att vi misshandlades oss själva
För att dem där gula bilarna passerade våra ögon
Vi betalade i kött
För ett billigt pris
Och det kändes nästan som att ingen vill ha oss

För ingen vill väl bo i en stad
Utan fiskebåtar
Utan grönt gräs som smeker mellan fötterna
Utan den där känslan av frihet
Där man inte kan få dö lycklig

Jag minns alla gånger som vi sa
Att vi skulle fly
Men det är inte lätt att lova och hålla
När man är kär i något som endast förstör

Som att man knyts ihop
Räcker fram en hjälpande hand
Den kommer sluka oss igen
Det tar för lång tid att hålla andan

Jag har korsat landskap
Med röda rosor, svart målarfärg och brutna armar
Har limmat ihop det jag har hatat
För att slita isär det igen
Nålen nuddar huden
Ögon spärras upp
Skräckslagen ser du livet passera förbi
Allting kommer tillbaka igen

För ingen vill väl bo i en stad
Utan fiskebåtar
Utan musik som dånar i öronen
Utan drömmar
Där man inte kan känna smaken av vatten
Heller vinden mot sin kind

Där man inte ens kan få dö lycklig




Övriga genrer av Hatfylld
Läst 426 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-10 19:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Innehållet är bra, fångande, talande, gillar tonen. Men formen... varför har du t ex stor bokstav i varje rad, om du skulle putsa på den här, tror jag den skulle bli väldigt bra. För att ge ett ex. 4e stycket, så här...

solljus!
träng dig igenom
jag ber om en sista dans
med dig mot vattnet
horisonten, evigheten
och alla dess möjligheter ....

den ensamma raden stycke 2, du skulle kunna skriva den som en fråga,

har jag letat förgäves?

i trasigt kött...etc etc

2013-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Hatfylld
Hatfylld