Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av en ung kvinnas bortgång igår.


Till minne av dig

Du var så ung, endast 18 år.

 

Men vad betyder åldern,
då du smärtan bar.

Så ensam i dina kval.

Livets gåta,
är så oförutsägbart.

Vem orkar .....
Vem orkar inte

Denna sköra tråd,
en balansgång,
på och av.

Den som varit
nära att falla av,
vet alla helvetets kval.

Ingen har rätt att fördöma,
du gjorde ditt eget val.

Men hör upp .....

Läs och begrunda.

Om någon i själen har ont,
lyssna, bry dig om.

Ta det på största allvar.

Annars kanske du mister,
det käraste du har.

Var medmänniska
och hör min bön.

Låt aldrig någon,
stå utanför,
gemenskapens krön.




Fri vers av Piann VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2013-04-11 19:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark dikt!
2013-06-12

  Eaglemountains VIP
starka och framförallt sanna och viktiga ord ...
2013-05-31

  bittemi VIP
Stark text med medkänsla och ett viktigt budskap.
2013-05-29

  Siggesdotter
Mitt i denna stora sorg - så visa, starka kloka och medkännande ord! Vi får inte blunda - vi måste våga se, möta och beröra den som plågas. Tack för en viktig text från djupet av ditt hjärta!
2013-05-21

  Tino
Stark text med ett viktigt budskap

2013-05-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det är
det är samman-
hållningen som en
bär... Du har så rätt
livet vore lekande lätt
om nå´n la sin hand
där en saknas...
Vi har ju två...
Så enkelt att
göra för oss då!

2013-04-23

  Chawa VIP
Mycket starkt berörande....och en påminnelse om hur viktigt det är att vi bryr oss om varandra...
2013-04-22

    ej medlem längre
"Var medmänniska
och hör min bön."
Varmt och vackert!
2013-04-22

  ULJO
Berörande skrivet om livets bräcklighet och dess sköra tråd
2013-04-19

  Bibbi VIP
Så starkt berörande.
2013-04-14

  Lars Hedlin
Brörs djupt i själen
2013-04-13

  anits VIP
Smärtsamt och mycket
berörande och tänkvärt
skaldat
2013-04-12

  Angel of love
Berör och skär i hjärtat!!
2013-04-11

    ej medlem längre
smärtsamt, bortom alla ord..
2013-04-11

    ej medlem längre
... a m e n . . .
Hjärtat värker..
2013-04-11

  Nina.H
Griper tag i hjärteroten..så viktiga ord,
så viktigt att vara medmänniska..
sorgligt och berörande!
2013-04-11

    ej medlem längre
Smärtsamma ord att läsa...men ditt budskap är så viktigt.
2013-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Piann
Piann VIP