Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Starka kvinnor är svåra att älska

Starka kvinnor är svåra att älska
vi är inte mjuka
fogliga
vi ifrågasätter och vi bråkar

starka kvinnor ställer sig aldrig sist
vi håller aldrig tyst
när du håller oss i famnen
ifrågasätter vi dig

för starka kvinnor är ensamma
vi undrar om allt
alla människor som någonsin älskat oss
har försökt att ändra hur vi är
de har försökt att tysta oss
säga 'men var inte så svår'
fått oss att tveka
på vår röst och vår övertygelse
fått oss känna oss
galna
det måste vara någonting fel
på oss

starka kvinnor flyr ibland
för rädslan att bli fastspänd är stor
de petar på oss med pinnar
skrattar när vi ryter ifrån

Starka kvinnor är svåra att älska
för vi vänder och vrider oss i sängen
sitter uppe klockan tre på natten
kryper inte upp i famnen
utan skapar avstånd
vi frågar inte om hjälp eller råd
utan bryter samman i tysthet

starka kvinnor
vi glömmer ibland bort andra
så upptagna med att försöka bli sedda
tagna seriöst
att vi glömmer att ta i handen
ge en puss
uppmärksamma

Starka kvinnor är svåra att älska
för vi är så svaga ibland
rädda så ofta
hängandes endast på en tråd




Fri vers (Fri form) av Queen_of_me
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-11 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_me
Queen_of_me