Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är inte beroende av våra tankar.

Vi kan vara kultiverade,
Smarta och duktiga.
Vi kan tala om allt vi vet,
Diskutera vetenskap och religion
Gener och själ,
Och argumentera om bevis.

Vi kan förlöjliga,
Och bli förlöjligade.
Vi kan starta krig,
Och bete oss hur vi vill.
men det spelar ingen roll
vem som skriker högst,
Eller bär det bästa argumentet,
För där ute jublar den friske,
Där gråter en mamma.
Där ute förgör hatet,
Där spirar kärleken

Den spelar ingen roll,
Vår filosofi.
Där ute sker det under,
Där ute sker det krig,
Oberoende av våra bevis.




Fri vers (Fri form) av ettporlandevatten
Läst 1419 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-15 10:02



Bookmark and Share


  Robert Halvarsson
Tankeväckande.
2013-04-15
  > Nästa text
< Föregående

ettporlandevatten
ettporlandevatten