Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kylans födelse


Jag glider runt i rummet
med hörseln, ser att
golvlampan gör en fullmåne
i taket och jag noterar att
det är molnfritt här inne. 

Lastbryggan har varit uppfälld
hela dagen och världen förblir
där ute när månen svävar vit.
Miles lyfter sordinerad trumpet
till munnen. Ankaret släpper:
hela huset lyfter kyligt med månen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=8Qq2NLrbL7o
Miles Davis – Moon Dreams (fr. Birth of the Cool)

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 360 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-04-14 06:24



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
tjusig färd mot månens skiva!
2013-04-14

    ej medlem längre
färdas med miles toner till skrivande nätter i årens fjärran. vilsenheten och trumpetens otröstande sällskap. stan getz, ben webster, lars gullin...
2013-04-14

    ej medlem längre
fantastisk.


så har mina dagar sett ut här också.
men har lyssnat till "kindofblue"over and over again.

2013-04-14

    ej medlem längre
Spännande språk i hela texten, läser flera gr ...
2013-04-14

  Nanna X
skönt. det är jobbigt med moln inomhus.
2013-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson