Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns inget att säga


hål





jag skriver inte dikter längre
spottar mest på gatorna
och har händerna djupt i mina fickor

mina fickor är oändliga
och ibland kryper jag ner
in under naglarna och allt damm

förväntar mig inte att något skall hända
så jag släpper ner mina axlar
och riktar pannan mot marken
sen räknar jag hur lång tid det tar
att slå upp ett hål i asfalten

det tar lång tid att förstå hur ont det gör
att inse sina begränsningar
när inga hål är tillräckligt stora
att gömma sig i




Fri vers av Molgan
Läst 581 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-26 17:17



Bookmark and Share


  Zara VIP
Grymt bra dikt! Den är stark,,,,som ett slag i magen! sluta slåss gubbe! ;P
ser stjärnor snart! vilka bilder du ger!

/Z
2006-03-20

  mysanpysan
tycker om förtsa stycket mycket,
hur du målar upp det hela

och jag minns en molgan
från poesiträffen som
hade sina händer begravda i sina
fickor ;)

härligt
igenkännande
om att stå stilla typ
trötthet

bra helt enkelt
vardagligt vackert
2006-03-08

  Lola
Som en scen i en film. Nog svartvit.
Fantastiskt stämningsfullt.
Sista stycket - en smärtande insikt.
Brabarbrabrabrabra!

"mina fickor är oändliga
och ibland kryper jag ner
in under naglarna och allt damm"

...det gör jag med... fast inte i mina egna fickor.

Fan vad bra!
2006-03-06

    Mattias Karlsson
Det var fan den bästa dikt jag läst av en sjuåring nånsin... av en låtsas-kompis oxå för den delen!
2006-03-05

  Saga-Sofia
Rakare än vanligt, vilket gör det än mer träffsäkert än vanligt. Första raden är så skön. Det är skönt att säga "jag skriver inte dikter längre" och samtidigt just sparka igång en sådan.

Du är finemang, som vanligt.
2006-02-27

  madinsane
ja, denna är faktiskt helt sabla makalös!!!
2006-02-26

  Marlene Anna Linnéa
väldigt stark. gillar den.
2006-02-26

    Teddy
Detta är skönhet rakt igenom..allt går ihop och jag går isär..fasiken..dessa kommentarer..vilken jäkla press..

...Fan va bra!!!..
2006-02-26

  Smultris
Detta säger så sjukt mycket, dina ord är starka och ångestfyllda.
Bland det bästa jag läst på länge...
2006-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Molgan
Molgan