Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din ros eller din kniv

 

 

 

Dina läppar säger till glädjen
vart formas den
hjärtat sjunger
och flyger mellan solens strålar
som eldfågeln
fruktar inte brännas i sällhet av glädjen

 

När din hand berört min
likt Maria oskuldens hand
förvandladtes mitt djup
från
grav valv och stugor till hemliga plågor
som bebotts med spöke som vässar sina tänder ,naglar
och spikar egna tårar på väggar av
det fula förflutna

 

Fönstret med skärmar
välvda av regnbågen
är öppet för horisonten ,vinden,regnet
förvåning och överraskning
och sångar av av förälskadehäxor i natten

 

När ditt ansikte kommer till mig
blir jag sval som sanden av kusten
som dess pulserander partiklar
under nattens kropp
av en blek sommar
Trummors takt av vågor
musik av dämpade stjärnor
och jag pulserar
svimmar för varje sak som är god och ädel
i utbildning av ditt trollande kosmos

 

Du regnar ovanför mina dagar
snöar i lysande regn
tvättar mig i lycksalighet
jag visste inte att tiden samlade lyckan för mig
vill inte tro
att min glädje med dig nu
är ett agn på kroken av det kommande elände
som jag absorberar i frosseri av torr sand

 

älskar dig
mer hettare än levande vulkaner
djupare än stjärnors banor
mer än utvidgade visioner och fantasier
av en fånge
Älskar dig mycket
mer än mina synder

 

När du ler
du avlägsna
fylls jag av glädje
för jag vet
att när du ler
blommar blommor i hjärtan av sten

 

När du ler
ökar de färgade fiskarnas längtan
och de simmar i mina artärer

 

När du ler
växer fältet av jasminer
ovanför mina rostiga metalliska dagar

 

Jag lägger mig på gryningen
som måste vakna
måste stiga upp
för jag väntar på dig
och när du förärar mig
mina hav
seglar jag med dina båtar
utan ångest
med mitt öde

 

Jag ger dig min kropp
för att du skall kunna skriva på den med dina läppar
eller dina naglar

 

mitt öde
är att jag ger dig min hand
inte för att läsa den
utan för att du ska skriva i min handflata

Skriv vad du vill
från uttryck och förutsägelse
Rita i vad du vill
från linjer,banor och koder

med din ros

eller

din kniv

 




Fri vers av issac.a.m
Läst 600 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-11-23 23:56



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande och vackert...
2013-11-30

  Schizooliza
Nånting fantastiskt med ditt obehindrade källflöde som porlar fram som en frisk fjällbäck. Oförstörd o vacker.
2013-11-24

  Angel of love
Väldigt vackert och ömt.
2013-11-24

  Suzy med punkterna
Starkt, annorlunda men minst lika fascinerande. Du bär poesin i din själ och alfabetet vävs som guld från dina fingrar.
Du, den ende...
2013-11-24
  > Nästa text
< Föregående

issac.a.m
issac.a.m