Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev från en rävlya (Rävexistentialisten)


Min lya är, liksom de andras,
en grop i jorden, kall och fuktig – 

men min. Jag är väl som de flesta
andra: ser allmänt rävig ut 

och gör som rävar brukar göra.
Jag kikar ut ur mitt hål, ser solen 

och känner doften av antingen
byte eller fiende. Morrhåren 

putsar jag ordentligt innan utgång,
pälsen slickad och glänsande. 

Pappa är död. Ligger stel i dikes-
renen. Jag var där och tittade 

igår. Han luktar. Jag gick hem. Jag sa
ingenting. Idag vankas det sork.

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 522 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-04-16 10:33



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Den här tonen, temat skulle jag vilja utveckla till en barnbok!
2013-08-31

  Jordgubbsodlare
Underbar, helt underbar!
2013-08-31

  hansensson
Förmågan att sätta ljus på saker, oväntade ting, skapa funderingar eller bara visa något. Magiskt för mig.
2013-04-20

    ej medlem längre
konsten att skriva som istf att skriva om. ser allmänt rävig ut! lakoniskt slut. mörkt och kul på samma gång. vulpesialiskt!
2013-04-20

    ej medlem längre
"Idag vankas det sork."
Verklighetens direkthet.
2013-04-17

  Bo Himmelsbåge
En listig o underfundig dikt om en räv; eller en männikska om man så vill. Jag skulle vilja klassificera den som en fabel, i klass med de klassiska ; en berättelse om ett djur, som säger väldigt mycket om oss människor! Mycket fin! Applåd!
2013-04-17

    ej medlem längre
Ju fler gånger jag läser det här, desto mer uppskattar jag den, ett eko från faunan och tilldragelse i en värld vi oftast inte funderar över.

Det är efter några läsningar lätt att dra paralleller till det mänskliga och då har ju textförfattaren verkligen lyckats.
2013-04-17

  Tess74
Ler åt denna som är positiv, fin och samtidigt lite sorglig
2013-04-16

  Anya VIP
Humor och allvar...intressant infallsvinkel där jag ser mänskligheten gömma sig i lyan.
2013-04-16

    ej medlem längre
fyfan va bra!
jag både skrattar (varmt) och ler åt krassheten
så tydliga bilder.
jag förstår den med min själ.
tack
2013-04-16

  smultronbergen VIP
Det var en krass liten inblick
ur ett djuriskt perspektiv.
/Vi är väl som alla andra/Tänk
om en räv har ett liknande inre
resonerande, som självobservation
( ibland är det som min omnipotens
tror den har åskmoln över allt)....
Att du går in i en räv är intressant.
Jag undrar vad du vill säga, vad vill
du säga Stefan ?

2013-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson