Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jaa den bästa värdemätaren i ett samhälle utom räckviddskräcken är att se hur barnen mår,


Likavärde

Värdet av en människa
är som ett föremål för
kapitalets rovdjur,

inga undantag bara
skyldigheter blir som
en regel i
uthyrningsfirmornas
iskalla värld där dom
väljer ut vilka dom ringer in
som sitter fast i rädslans
hårda grepp,

men där finnes en dröm
om kamp och frihet som
växer någonstans innifrån.




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 541 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2013-04-20 00:23



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
Värdet av en människa
är som ett föremål för
kapitalets rovdjur,

+++++
men där finnes en dröm
om kamp och frihet som
växer någonstans innifrån.
+++++



Du kämpar redan med så starka ord !!!



2013-06-01

  Federico Romano VIP
Är själv en del av uthyrnigen, känner dess värld, man är som en bonde på en schackbräda..
2013-05-17

  Mats Henricson
Ja, människan börjar bli som en vara, en produkt som slängs på tippen när den är förbrukad , skickligt tolkat av dig !
2013-05-10

  Sunlight
Så viktig text!
Och ja,
aldrig sluta drömma,
aldrig sluta hoppas,
aldrig sluta tro

många bäckar små
gör en stor å
gör en sjö
ett hav...

2013-05-07

  Chawa VIP
Mycket kloka sanna ord min vän, och som du skriver "där finnes en dröm om kamp och frihet..." - i vår beslöjade blick finns en glipa ur vilken vi åter börjar se klart igen...
2013-04-28

  Ninananonia VIP
Du beskriver det..väldigt bra.. orden fastnar innifrån...
2013-04-24

  Lena Själsöga Keijser
den vackra
friheten
2013-04-24

  Maria T
En dröm om frihet
2013-04-23

  ULJO
Mycket bra
2013-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Dina ord passar in på flera ställen...det känns så väl igen...men hoppet om förändring finns i alla fall...mycket bra text...
2013-04-22

  Drömfångare
Den kalla sanningen - men kantad av ljus... Mycket sanna, dina ord.
2013-04-22

  Betlehemsstjärnan VIP
Så sant, och sista strofen är helt underbart <3

2013-04-22

  Bibbi VIP
Gillar det här.
2013-04-21

    ej medlem längre
Det behövs levande bön!
2013-04-21

  Anya VIP
En text med budskap. Jaa vi är många gånger ett villebråd i kapitalets makt.
2013-04-21

  anits VIP
Så fint skrivet
2013-04-21

  Anders Nordlander VIP
Så ska en dikt/skildring av missförhållanden i samhället belysas. Jag gillar ditt sätt att skriva!!!
2013-04-20

  limerick VIP
Fin analys om råkapitalismens cyniska mekanismer.
2013-04-20

    ej medlem längre
fint skrivet vännen..
2013-04-20

  Carina Bendix
Helt underbar text! Bra skrivet, applåd!
2013-04-20
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol