Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silver och sjukhus

på sjukhuset
är drömmarna svagare
skiftar blekt i silver
som undersökningsinstrumenten
den darrhänta läkaren
envisas att
perforera min kropp med

om hans lyckas
är jag döende

men det kommer att dröja
jag tror så

läkarvetenskapen lever
av att sticka hål på
mina sjukdomar

jag lockar dem:
söv mig! så får du operera mej!

jag ropar efter en vitrock som
passerar mej i kulverterna

med myndig och patriarkal röst
talar läkaren mej tillrätta

men det kvittar väl
när jorden

ändå ska gå under snart

då skall Gud visa vad han går för




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 629 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-21 23:33



Bookmark and Share


  aol
Känner diktarjagets styrka
2021-02-15

  Johan Strömstedt
Din sista rad i texten sammanfattar på
ett alldeles utmärkt vis hur man känner i sjukhusets katakomber.
2014-01-07

  Fem hjärtan VIP
Känner styrkan som vågar trotsa den vitrockade makten..
2013-05-24

  Nanna X
så ska de tas, vitrockarna!
2013-04-23

  Stefan Albrektsson
Vilken makalös text Ingela!
De två inledande stroferna är otroligt bra. De tar mig i handen och leder mig vidare genom resterande strofer. Starkt!
2013-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP