Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho


30 sekunders läsning: Nederlag

Kan ett blad, när det faller från trädet på hösten, känna sig besegrat av kölden?

Trädet säger till bladet:
”Det är livscykeln. Även om du tänker att du kommer att dö lever du i själva verket kvar i mig. Tack vare dig lever jag, för genom dig har jag kunnat andas. Tack vare dig har jag också känt mig älskad, eftersom jag har kunnat ge skugga åt den trötta vandraren. Din sav är i min sav, vi är en och samma sak.”

Kan en man som i flera år har förberett sig för att bestiga världens högsta berg känna sig besegrad när han kommer fram till berget och upptäcker att naturen har bäddat in det i kompakta ovädersmoln?
Mannen säger till berget: ”Du vill inte ha mig nu, men vädret kommer att skifta och en dag ska jag bestiga din topp. Under tiden fortsätter du att vänta på mig.”

Kan en ung man som blir avvisad av sin första kärlek påstå att kärleken inte finns? Den unge mannen säger till sig själv: ”Jag kommer att träffa någon som kan förstå vad jag känner. Och jag kommer att leva lycklig i resten av mina dagar.”

Att förlora en strid eller att förlora allt vi tror att vi äger får oss att känna sorg. Men när sorgen går över upptäcker vi den okända kraft som finns i var och en av oss, en kraft som överraskar oss och ökar vår respekt för oss själva.

Ha tålamod att invänta det rätta ögonblicket att gå till handling.
Låt inte nästa tillfälle gå dig ur händerna.

Var stolt över dina ärr.
Ärren är medaljer inristade i köttet med järn och eld och de kommer att skrämma dina fiender genom att visa att personen framför dem har stor erfarenhet av strider. Många gånger kommer det att få dem att söka dialog och undvika konflikt.

Ärren talar högre än svärdsklingan som orsakade dem.

Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho
www.PauloCoelho.se




Övriga genrer (Översättning) av oLaVie
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-04-24 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie