Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho


Kärlek är bara ett ord

Livet är alltför kort för att vi ska gömma viktiga ord i vårt hjärta. Som till exempel: "Jag älskar dig."

Men förvänta dig inte alltid att få höra samma ord tillbaka. Vi älskar därför att vi behöver älska. Utan det förlorar livet hela sin mening och solen slutar skina.

En ros drömmer om binas sällskap, men inget bi kommer. Solen frågar:

"Är du inte trött på att vänta?"

"Jo", svarar rosen. "Men om jag sluter mina kronblad vissnar jag."

Så även när kärleken inte visar sig fortsätter vi att vara öppna för dess närvaro. Enda sättet att klara av de stunder då det känns som om ensamheten smular sönder precis allt är att fortsätta älska.

Vi har egentligen inget annat val än att dyka ner i denna okontrollerbara krafts mysterium.

Då, när vi återvänder hem, upptäcker vi att någon redan står där och väntar på oss, någon som letade efter samma sak som vi letade efter och plågades av samma ångest och oro som vi gjorde.

För kärleken är som vatten som förvandlas till moln: det stiger upp till himlen och kan se allt på avstånd, medvetet om att det en dag måste återvända till jorden.

För kärleken är som molnet som förvandlas till regn: det attraheras av jorden och gör markerna fruktbara.

Kärlek är bara ett ord, ända tills vi bestämmer oss för att låta den rå om oss med hela sin styrka.

Kärlek är bara ett ord, ända tills någon kommer och ger det en innebörd.

Ge inte upp. Det är för det mesta den sista nyckeln på nyckelringen som öppnar dörren.

 

ur Manuskriptet från Accra, Paulo Coelho

www.PauloCoelho.se




Övriga genrer (Översättning) av oLaVie
Läst 344 gånger
Publicerad 2013-04-25 12:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie