Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om kyrkogården. och F****

 

 

 

 

 

två rosor

en lotus

har vi gjutit

till din viloplats

 

likaså

 

en buddhafigur

med vackra veck

avklarnat leende

 

den kanske vi vågar

gömma

bland täta blad

 

det brinnande ljuset

är också du

 

men de stolta gula

uppståndelseliljorna

lidandesymbolen korset

offrets mysterium

 

var inte ditt

 

 

 

min önskan vore

att kyrkogårdssegregeringen

upphörde

 

symbolerna

tankesystemen

likställdes

 

det vore 

en större 

och viktigare

utveckling

 

än kortlekar travhästar segelbåtar pippi långstrump svampar

i dödsannonserna

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av flygia
Läst 395 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-04-26 22:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
rakryggat om profan begravning, läser jag. respektfullt mot den avlidna. starkt och ärligt skrivet.
2013-04-27

  Nanna X
det prosaiska slutet rår inte på högtidligheten. fint!
2013-04-27
  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia