Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då ska man älska varandra.

Hej Stockholm

Du är vacker i natt

Vattnet i Ladugårdsviken spegelblankt
Strandvägen är lång när klackarna är höga

Från Djurgårdsbron går vi
En hand bestämt runt min midja

Svänger av på Birger Jarlsgatan
Möts av pulsen på Stureplan

Jag älskar Stockholm

Säger jag

Egentligen borde jag ha sagt
att jag älskar dig

För vi är tillsammans
Inte lika självklart som Stockholm och jag
Men ändå: tillsammans

Och då ska man älska varandra

Östermalmstorgs tunnelbanestation
Tåget rullar in vid perrongen

Vi åker hem till mig
Förorten är grå och luktar ingenting
I början på april dog en man här
Gravljus och blombuketter till hans minne

I min säng somnar du
Din rygg vänd mot min

Jag är vaken
Viskar till taket

Jag älskar dig
Jag älskar dig inte




Fri vers av Kristallglas
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-26 23:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh. Dikter som den här gör mig ordlös när jag egentligen vill fylla kommentarsfältet med någonting vackert och beskrivande som kan förklara känslan man får när man läser.
2013-08-09

    Anna B
På riktigt tror jag min puls stiger lite när jag ser att du skrivit något nytt här. Och inte blev jag besviken heller, det här är så sjukt bra och vackert. Många slagfärdiga formuleringar och jag kan verklige se platserna framför mig.
"Strandvägen är lång när klackarna är höga"
Så snyggt.
Publicera mera!
2013-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Kristallglas