Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från min nya bok "hundraåriga skuggor". Förlaget är Bambulunden.


Hundraåriga skuggor



det är vår
ekens blad blir
hundraåriga skuggor



sommarmånen
lyser upp
snön på berget



höstsol
ödehusets skugga
når fram till grinden



sjön har frusit
brevbäraren tar
fågelvägen




Bunden vers (Haiku) av Ola L
Läst 2181 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2013-04-29 19:36



Bookmark and Share


    prima donna
alla årstider vackert fångade
2014-11-16

  Ljusletaren
Så fängslande bra du skriver.
Poeter.se fick upp mina ögon för dig, så nu vill jag läsa mera av dig/kram
2013-08-07

  Wilkans
Glimrande!
Som nybörjare på haiku, med brist på haiku-kunnande, är detta fantastiskt inspirerande och lärorikt!
2013-07-20

    ej medlem längre
gillar din dikter!
2013-07-17

    Djoseph
Underbar läsning. Haiku som man kan återkomma till och hitta nya saker i flera gånger om. Den om brevbäraren är en favorit. :)
2013-07-17

  Anna H
Jag tycker mycket om de här korta och kärnfulla dikterna. Det märks att du med omsorg valt dina ord. Särskilt tycker jag om höstsol... Den är i sitt korta format väldigt poetisk men ändå tydlig i sin bild.
Den första är snygg, jag gillar just titelfrasen den är oväntad men hänger så väl ihop med resten.
Den sista tog en stund för mig att verkligen förstå men det behöver inte betyda något negativt. Jag satt och läste lite om foto på nätet och då stod det att konstnärliga och bra foton är foton som man inte riktigt förstår vid första anblicken, som måste komma tillbaka till för då sätter de sig istället för att man bara går eller bläddrar förbi. Lite så kan det nog vara med poesin också tänker jag.
2013-07-10

    Ola L
ja så hade de dikterna aldrig sett dagens ljus! sommarmånen kanske men inte de andra. "bärare av post" ?? vad ska man säga? ibland kan man skjuta sig själv i foten .
2013-07-10

  lodjuret/seglare VIP
Jag skulle här själv ha föredragit texterna som

vår
ekens blad
hundraåriga skuggor



sommarmånen lyser
snö på berget



höstsol
ödehusets skugga
grinden



frusen sjö
bärare av post
fågelvägen

(För den som inte vill vara övertydlig finns det alltså en än mer avskalad väg att gå, bibehåller ändå det som är av vikt, förmedlande av känslor, trots ett spartanskt uttryck.)
2013-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Ola L