Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resrutten


om fåglarna stretchar
äter gräset hästar
slagna i stereo ligger
likt kodad dödförklaring (då) 

skrattmåsen skriar i högan sky
gryningslåsen odyrkbara
stålbadet endast början
på långa resan (över) 

havet är aldrig ett hav
historien inte en rät linje
sju trådar av guld flätade omkring
sluten dörr öppen (av) 

barnets längtan efter mjölk
krigarens lust till blod
bron blöder ljus från fäste till fäste
marken törstar regn (som) 

signaler sänds avkodas
ord betyder ingenting
andra säger allt om
gnistor kastar sig ur elden (ur) 

förgrenade bladverk
trappans trä åldrat ådrat
på Merkurius är ett dygn
längre än ett år (atlas)

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 393 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-04-29 09:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den gistna ekan måste få erkänna sig besegrad när havet vill komma innanför virket och få durken ner mot bottnen. Ekan har dragit sina vågor längs med i tusentals nautiska mil, haft regn och sol som kärlekssveda över sig. Farkosten har skonats under pressenning, skrapats ren och målats på nytt med fräscha vattenlinjer. Den har fått sina åror ersatta och sitsarna omlackerade hundratals gånger. Lika många är de fiskar som hivats över reling, de armtag som fått utombordaren att smattra igång och de vinkande in mot land när färden över böljan hittat hamn.

Jag läser en acceptans i tröttheten och inbjudan att vila.
Vi tjänar världen väl, tingen likaså och djuren oss allrahelst.
Det allra längsta eonet är byggt av ögonblick, det gäller bara att se dem.
2013-04-29

  Jaseph
Inte en rätlinjig reseberättelse från a till ö. Snarare en spännande konstigt text som krumbuktar sig och gör oväntade krumsprång. Dock känns det för mig som att dikten tar avstamp i någon sorts jordisk kontext med gräs, fåglar och hästar. Andra versen andas uppbrott och så fortsätter dikten: En resa i tid och rum, ett liv eller...Hursomhelst landar dikten på Merkurius, eller/tja för det sista ordet inom parentes är ett stadigt jordiskt substantiv. Berättelse fortsätter!
2013-04-29

  Nanna X
spännande resa med (prepositioner) som broar fram till ett (substantiv)!
2013-04-29

  Anya VIP
Fantasirikt och flödande. Går att läsa en och en och ihop.
2013-04-29

    ej medlem längre
Spännade och lekfullt drag i texten!
-
Fick läsa vers 1 två gånger innan jag förstod varför det kändes coolt: det var de två orden: slagna och dödsförklaring. De slog an mot varandra!
Häftigt!
-
"havet är aldrig ett hav"
och
"bron blöder ljus från fäste till fäste"
är annars de fraser jag stordiggar!
2013-04-29

  Tess74
Perfekt diktat. Dina texter är grymma
2013-04-29

    ej medlem längre
fascinerande flöde. gillar allra mest den rad som lägger rökridåer: ord betyder ingenting. jorådägörnivisstdet! förresten: dikt och dess titel i perfekt samarbete.
2013-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson