Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det man sår växer en dag upp, skörden är synlig & full utav förruttnelse, hur kan man vara stolt över den?


Han klappar sig på magen ler & känner sig stolt över skörden

Hur kan man vara stolt över utvecklingen?
hur kan man säga att man gjort ett bra jobb?
att sen få en månadslön på 180 000 tusen
är så enormt sjukt att orden inte räcker till
en dårskap utan dess like som gör att ilskan
som redan sjuder under folks yta bara växer i omfång
att stå & klappa sig på magen visa upp ett glatt smile
gör människor bara argare för de ser hör & fattar
att situationen är allt annat än bra & positiv
löften på löften har brutits man har rent ut sagt
stått & ljugit dem rätt i ansiktet & försämrat livet
pensionen är under all kritik & många hamnar
i hemlöshet & fattigdom men det verkar inte de
med makt & pengar bry sig ett dugg om
marken gungar under fötterna
allt det som förr kallades trygghet
är nu borta med den isande vinden
för inte känner man någon värme mot kinden
allt faller precis som höstlöven mot mark
att tro att säkerheten finns kvar
är att bli lurad in i fällan av lögner
att lita på styrandes sagda ord
håller inte när man ser vad
som sker på vår avlånga jord
sanningen visar vägen!









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-02-02 11:43



Bookmark and Share


    lydriket
Skulle vara intressant att veta om han fortfarande tror på vad Ulla säger till honom att tro på.
2021-02-03

  Koloristen
En otäck man som är helt utsåld åt internationellt kapital och totalt avfjärmad från arbetarklassen och dess villkor.
2021-02-02

  Solstrale VIP
Bra rutet om en rutten verklighet!
2021-02-02

  Bibbi VIP
Tyvärr är det så.
2021-02-02
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP