Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under en promenad i skogen. Såg där hela tiden en liten linblond pojke, springa framför mig. På den där grusvägen med växtligheten som en grön rand i mitten. Den där pojken verkade så bekant? kände strax igen honom...det var ju jag;)


När skogen skvallrar

(Jag hörde det idag)

 

 

 

Där grön sal står -

i all sin prakt

 

Där nyfödd sol, kastar sitt ljus

på stam genom tisslande blad

 

Där älvor dansa långdans -

i hage framför skog

 

Där suset från en vårvind

blandar dofter från natur

 

Där mossbeklädda stenar -

blir till vakande goda troll

 

Där -

sågs en pojke gå och gnola

gav sin morgondag en sång

 

Om den kärlek,

hopp och lycka

 

Han - 

av sina föräldrar

lärt en gång... 




Fri vers av Densen VIP
Läst 597 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2013-04-30 15:35



Bookmark and Share


    GG
Målande beskrivning av vad vi kan möta på en skogspromenad... och i våra minnen. Otroligt fint skildrat!
2016-05-07

  Yrre VIP
Mycket vacker
2016-05-07

  Gisela Nordell
påminner mig om en sommardag
där jag gick på liknande sätt
med mjölkspann och vit klänning tre år
..underbart att komma i kontakt med
fina barndomsminnen;)
2014-02-12

  Teija Majava VIP
Precis så! Känner så väl igen känslan från min barndoms vårar ute i naturen. :)
2013-06-25

  Maj-Lis VIP
Den var fin den
2013-05-19

  Alva Johnsson VIP

Så rofylld och vacker
2013-05-19

  Bibbi VIP
Gillar.
2013-05-14

  Eva Helene VIP
Härligt fantasifull text!
2013-05-01

  Densen VIP
Undrar vem pojken är;)

Tack alla:)
2013-05-01

  Tess74
Jättefin text!
2013-04-30

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-04-30

  Mona Nordkvist VIP
Fint.
Jag ser skogen...
2013-04-30

  Maj-Lis VIP
Så fin den är
2013-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Densen
Densen VIP