Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

S M U T S



befall mig,
rispa min hud
med din meningslöshet,
förakta mina ord,
döm ut,
håna mörkret som tränger ut genom mitt skinn,
tårar faller genom marken
som fria radikaler,
hamnar hos någon annan,
kedjorna
som skär runt handlederna
ska lämna ärr,
märket finns där redan,
fanns där redan från första dagen,
jag är smuts,
jag är den svaga länken i din fästning,
din låtsasvärld,
jag är rött vin
på din vita matta,
jag är den del av korthuset
som först ger vika,
hata mig.
älska hatet,
vältra dig i dina ord
av förakt,
du planterade fröet,
krossa nu vad som gror,
krossa det under dina rättfärdiga svarta skor.




Prosa av hedenstedt
Läst 322 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-05-02 16:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hedenstedt
hedenstedt