Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Þetta er það lengsta sem ég fer. Aldrei aftur samur maður er. Ljöta leiðin heillar nú á ný, daginn sem ég lífið aftur flý.


Text 2

Staden reser sig sakta, på heroin, ångest och tårar. Jag går över Brändö bro med vacklande steg och ser ut över viken. Solen har just vaknat och belyser snöns vita oskuld, och jag omtumlas av min ångest som vilken fredagsmorgon som helst. Jag sätter mig på närmsta parkbänk och vaskar fram en blå Blend och sluter ögonen.

Det vinglar i mitt huvud, försöker tänka på annat. Allt som bultar i mitt huvud är ett liv. Ett ensamt och uttömt liv som sedan längre förlorat sin mening. Ett liv som snart i ett sekel snurrat på utan slut, där personen som lever det aldrig får ro. Ett liv där friheten förstört allt som känns. Jag öppnar ögonen och bränner cigaretten mellan fingrarna när jag inser det är mitt.

Den första morgontrafiken sätter igång. Jag går längs med Alskatvägen och undrar vad proletärerna tänker när det ser mig på väg till sina arbeten. Vill inte veta. Jag vill lägga mig ner vid vägkanten, se om någon stannar men jag låter bli. Lådan är tung att dra efter sig och repet skär in i min själ, men när jag försöker blöda så händer ingenting. Total deprivation.

Staden reser sig sakta, och jag är där jag vill vara. För stunden. Omgiven av klippor och bottenlösa sjöar står jag med armarna uppsträckta mot skyn. Som om någon skulle lyfta bort mig. Min hud blöder, mina ögon blöder. Mitt hjärta blöder. Jag har aldrig varit så nykter i hela mitt liv. Jag går i cirklar och skakar. Jag ligger ner och gör mitt bästa för att gråta. Jag sitter på en klippavsats och skriker utan att få svar. Med mörkret i ryggen och svarta ögon sänker jag mig djupt, djupt ner. Vätska fyller mina lungor och jag är lycklig. Bara lycklig.




Prosa (Kortnovell) av Salainen
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-04 13:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snyggt!
2013-05-04

  Gerda Johansson
helt fantastiskt vad ord jag göra.
2013-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Salainen
Salainen