Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sund Kost i Sund Kropp[illuminata|illiterata]

~*~

Varför är inte folk upplysta som förr, ja rent illuminata
och inte som nu, även de litterata rent av illiterata

och flickor som tanter klädfixerade caféskrikande rabiata
man önskade att de vore geishaliknande pragmatiska

vad beror allt detta då på
ja så är det
det måste nog vara så
att

det måste vara all skit i den mat som de äter
mat ska man äta sedan skita och tvätta sina händer

det heter och har aldrig f ö hetat ett tänk
ett tänkande till vilket min våglängd aldrig sig sänkt

på reklamen så kommer de att tanka på nån ny mack
ja de måste ju hävda sig i konkurrensen detta miljöförstörande pack

vad beror allt detta då på

det måste vara all skit i den mat som de äter
mat ska man äta sedan skita och tvätta sina händer

ja så är det
det måste nog vara så

Sund kost i sund kropp stark tanke ger
det sa redan gamle Tegnér
och vi blir fler och fler

bojkotta köttindustrin
och spara våra glaciärer
det finns bättre mat med protein
mer miljömässigt hälsosammare
i alla väder

det är ingen slump att 75% av jorden är vatten
och att det som lever där ger mer näring än våra bröder
som går på land här

det här visste redan de flesta indianer

*

Asteroider ökar inte i mängder som en del säger
men med Hubbleteleskop vi bättre dem ser
och de blir fler och fler

de som skapade dem nådde smarthetens gräns

det måste vara alla vitaminer i den mat som de äter
mat ska man smälta sedan använda som energi till idéer

vad som mer är är gödsel för naturen och framtidens individer
tillsammans i det nyvakna kollektiva medvetandet
som nu allt som oftast sover

men med vaken blick ser den stora bilden
och skogen med alla träden
och rymden och alla stjärnor som där är

21 Mar 2013

L Patrik W Johansson

 

Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano är ett latinskt uttryck som betyder "en sund själ i en sund kropp".
Det fullständiga citatet, som lyder Orandum est ut sit mens sana in corpore sano, kommer från den romerske författaren Juvenalis - Satirer X (10). Det översätts till "du skall bedja för att få en sund själ i en sund kropp". Uttrycket taget ur sitt sammanhang misstolkas ofta som att endast den som har en sund kropp har en sund själ.

- wikipedia

PS

Tegnér är använt vitt som symbolik av tiden då ett par moderna hälso-besserwissers även heter så i efternamn som skriver nutidens "Män från Mars, Kvinnor från Venus" självhjälpsböcker, föredrar då Esaias Tegnér...då de ofta glömmer den mest sunda kosten av grönsaker, frukt, fisk & pasta, den s k Medelhavsdieten jag levt efter sedan 1989 (Thailändskt fungerar också bra liksom japanskt)

http://www.twice.se/medelhavsdieten.html


DS




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-06 23:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP