Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som har den tar

Vad är pengar, skillnaden mellan översittare och drängar
något vi gömmer i våra sängar
Så att inte bankerna kan utnyttja oss
när vi våra egna pengar, vill ha loss

Varför ska man tjäna pengar
på en död sak som pengar
Varför kallas bankernas vinster för överskott
borde det inte heta samhällspott

Skattebetalarna måste betala när bankerna går dåligt
varför får de inte tillbaks, när de går bra, det låter lite ihåligt
Fick vi inte pengar som ett medel för att underlätta
för människor att med utbyte av varor och tjänster komma tillrätta

Att valuta kan köpas och säljas
är för mig svårt att svälja
Låter för mig som ett samhällsfarligt system
när döda ting växer och krymper ger mig eksem

Rika blir rikare som Frimurarna
fattigare blir fattigare och inmurade
När pengar bestämmer
över allt vi benämner

Pyramidspelet fortsätter
till något fruktansvärt, när rika allt gott åsidosätter
Och till slut smäller det
när ”en ingenting-att-förlora-galning” fixar det

Jag ser ingen lösning
på denna prövning
Vi är förlorade under helvetets flagga
Satan och liemannen ler i samhällets glada skugga




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-07 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP