Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu, framåt och inte då

Varför så lätt att blicka tillbaka
jo, grubblande minnen tvingar oss att smaka
och grunna på tider som varit
och särskilt de tungsinta skeden som för länge sedan farit

varför så svårt att blicka framåt, ta tag i varje stund
varje minut, varje sekund
av vad den nya dagen ger oss, och se vad som finns
istället för att tänka tillbaka på dystra tider man alltför ofta minns

varför så svårt att öppna framtidens dörr
i stället för att bara begrunda på det svårmodiga som hände förr
men ingen vet vad kommande tider bär med sig
för både Dig och mig

men viktigast är att inte se tillbaka på det negativa som skett
för det kan göra att man tappar en aning vett
utan anstränga sig och försöka glömma det olustiga som var
och i stället minnas det fina, som man i minnet har kvar

men det är så svårt att glömma
och det går ju inte att tömma
bort de besvärliga tider man då kände
allt jobbigt som då hände

jag vill se en framtid så ljus
och någon gång uppleva ett lyckans rus
få känna glädje och lycka, en kärlekens tid
men får jag någonsin uppleva en sådan frid

jag eftertraktar att ta dagen som den blir och är
och önska att dagar kommer då jag slipper allt det där
jag nu upplever, med dystra minnen från förut
och jag vill vara med om detta, innan allting en dag tar slut


© Ted Örnberg 2013-05-08




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 734 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-05-08 00:31



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
ibland döljer sig diamanter i det
det fördolda, i det som varit
glittrar fram och får en ny belysning
av den nya erfarenheten, förklarande ljus
så vi förstår bättre vad som som är
men inte bara ett grubbel och ett mörker
för det ger bara oro, att älta och välta oförätter
och missa nuet men inte så lätt att leva
full med tillförsikt och framåtanda
fin text om det ljusa!
2013-12-31

  Maria T
Hoppas du kan plocka fram
många fina minnen för dom
finns gömda längst in
2013-05-09

  aol
verkligen värd sin plasering
2013-05-09

  Bibbi VIP
Ett stort grattis till en välförtjänt placering!

2013-05-09

  Palett
Fin text om vikten av att se framåt !!
2013-05-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tänk på det som var
högst en kvart om dagen
om du inget av det kan
ändra eller rätta. Då är
det bara att släppa detta...
Hitta något som Du gillar att
göra bara det kan tankarna
framåt och åt ett gott håll föra!
Lycka till nu! Du bästa vännen!
2013-05-08

    ej medlem längre
Det skulle vara skönt om man kunde glömma det svåra, men så enkelt är det inte.
2013-05-08

  Ewelina Mann
Dina rader berör verkligen, så djupa och kloka. Denna bokmärks hos mig och jag kommer att läsa den många gånger igen!
2013-05-08

  anits VIP
Mycket klokskap i din fina text.
2013-05-08

  Bibbi VIP
Verkliga klokord.
2013-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP