Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Större än vi är.

Inför stadens skepnad,
Kan vi tro oss störst.
Vi styr vattnet,
skövlar marken
och förtätar himlens valv.

Inför stadens skepnad,
Kan vi tro oss oslagbara,
Men ovan för vår blick lyser månen,
Och alla stjärnor intill.

Guds lampor lyser för oss,
Som en påminnelse,
Om att vi bara har just nu.
Om att vi är små,
i ett universum stort.




Fri vers (Fri form) av ettporlandevatten
Läst 722 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-05-08 11:19



Bookmark and Share


  Minkki VIP
delikat språkhantering "Men ovan för vår blick lyser månen"
hela texten är givande, vi _är_ små...

2013-05-11

  sigurd
vackert att läsa dina poetiska linjor Jessica.
2013-05-08

    ej medlem längre
Klokt skrivet
2013-05-08

  mare VIP
Så sant
fint skrivet
2013-05-08
  > Nästa text
< Föregående

ettporlandevatten
ettporlandevatten