Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elumra

Åh, du kunskapstörstande,
och ständigt drickande lärka.
Din intelligens och lekfulla nyfikenhet, fascinerar mig.

Emot trend,
att tycka för tyckandets skull,
utan lära och argumentera,
med passion och välmening.

På ett udda sätt,
får du mig att vilja ha dig.
Ändå är vi födda i olika tid.

En strimma av grått,
lyser igenom ruffskalufs.
En av barnslighet i din person,
och något onämnbart i dina ögon.

Gång på gång,
jag försökt sätta ord på, och förstå.
Jag ska kalla det ELUMRA!

Vad jag finner i dina ögon, är elumra.
En kraft, och energi,
som inte har nivå eller riktig befattning.

Drick, drick min lärka.




Fri vers (Fri form) av James Gija Bollea
Läst 353 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-10 20:25



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
detta innebördsord
elumra
är ett ord
att
upprepa

det andas oändlighet
2013-06-19
  > Nästa text
< Föregående

James Gija Bollea
James Gija Bollea