Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåstångsbo och grådisängar

Ostronvågors skumma toppar dansar över gulbeslöjad nacke.
Skarvens trötta slitna vingar vilar sig i livbojskuggans ro.

Truten räfflar grådisängar, landar bakom torpaskjulets backe.
Sjötulpaners strida strävan, sliter troget under vågsvallsbro.

Radiomasten signalerar, trotsar dåsig dimmas skira bleke.
Holmkärleken öppet famnar vaggar stilla havets blåstångsbo.

Skärholmsbrisen viner modigt häver vimpeln i sin pelarveke.
Stenrösbukten väcker tanke, vita knutar färgar enslig bod.

Sidenlena vågor formar silvertärnans bittra hembygdsvikar.
Hala klippor, solrusslöja, smeker öppet horisont i brand.




Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 418 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-10 22:45



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
dessutom på rim, hög klass
2013-05-11

    ej medlem längre
Du skulpterar känslor och scenerier med dina underfundiga ordkrumbukter. Det är vackert, har glimten i ögat och alldeles oemotståndligt!

2013-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller