Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sluta vara främling




du




du främling











tar du emot mig nu när jag snubblar på kanten av gatstenen jag
ser den inte för jag
kollar upp tittar bort funderar på kylan i vattnet på gotland om det räcker
med långkalsonger i vadarstövlar när jag
ska titta på algerna där
om havregrynen räcker
åt tre i tre dagar om jag kanske
kanske borde beställa något på nätet något som botar sömn alltså gör mig vaken länge då kan jag plugga till tentorna
kanske sova sen


borde jag fråga din vän om dig vad
är egentligen okej om jag såg dig på en fest skulle jag le åt dig vinka fråga hej du känner du
igen mig jag var clownen med fyrkantiga näsan du
höll i mig då kan du
göra det igen




fast hur hittar jag festen

det är mycket nu



och mina vader är fina jag står på tå så hon ska se dom
fastän hon inte är där jag tänker kanske går hon förbi
mina knän
är fina mina armar
är fina kanske kan hon se det för en annan ser det och säger hej du
du vet han
han clownkillen med fyrkantiga näsan den färgglada han

har en kropp som
jag vet inte vad han
skrattar och glittrar och känns som allt det roliga med alla årstider på en och samma gång löven som dansar i virvlar av färger augustisolen och utebion badbryggan och klippan kittlande gräs och humlor och snölyktor sjalar vantar utandningsluft som syns och knopparna på träden som gnuggar sig sömnigt mot varandra stunderna mot den varma väggen där vinden inte blåser och myrorna yrar
du vet han



han är så obotligt nyfiken gå dit nu säg
du
lär
känna mig nu

kan du sluta


vara främling nu






precis nu




Fri vers (Fri form) av otto
Läst 431 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-11 20:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, helt härliga känslor och tankar som beskrivs.
Fint att få ta del av!

2013-05-12

  Gerda Johansson
det här är något av det bästa jag läst på länge. helt fantastiskt så mycket känslor som exploderar i mitt bröst
2013-05-11
  > Nästa text
< Föregående

otto
otto