Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vårens port mot sommaren på vid gavel... (Musik: J S BACH Preludio, BWV 1006, Hilary Hahn. Bild: "Grönska", Digital art, Sunlight.)


rus

 

 

 

 

 

 

nu grönskar dofters

alla andetag

ljuvligt söt

såsom jasmin

 

källans friskhet fuktar

törstig strupes trån

sommarns nektar dricka

läppja livets vin

 

berusa mig

 

slumrad dvala vaknar

livligt ger sig hän

rycker vildhästen fram

vind

i okammat hår

 

min dyrbara längtan trår

 

åstundan dör

varje höst


återföds 

varje vår 

varteviga år

 

förgängligt

men så löftesrikt

hänförande livet smycka

 

må på dess lycka

evinnerligen

mitt väsen färdas

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Sunlight
Läst 415 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-05-21 13:29



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
djupinnerligt

tack
2013-05-30

  aol
underbart skaldat
2013-05-28

  Mona Nordkvist VIP
Så berusande härligt!!
2013-05-28

  bittemi VIP
underbart livsbejakande!
2013-05-23

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-05-23

  Bibbi VIP
Underbar text, musik och bild.
2013-05-22

  Chawa VIP
Ett berusande rus...härligt att läsa!
2013-05-21

  Lars Hedlin
Wonderful! ;)
2013-05-21

  Nina.H
Härlig! Njutbar läsning!
2013-05-21

    ej medlem längre

UNDERBAR ..
2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Sunlight
Sunlight