Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi lever i denne tid, men volden hører mennesket til, hvor går grænsen, hvad kan vi giver videre om grænsen, skal det blot være gentagelse?


VOLD SOM MUSEUM FOR BØRN

Guiden siger:
Selv har han ingenting set, men han ved, det er sket.
Foran ham en bunke aviser, i munden en ristet krydder.
Han er stivnet, du ved, han er sikkert af gips.
Hvis du tager øretelefonerne på, vil du nok forstå,
hvorfor han sidder så mærkeligt skrå,
ha-ha, du vil opnå kontakt med den direkte død:
For eksempel 35 lig i Guatemala i en grøft i går,
dræbt under tortur, gudskelov uspecificerede sår.
En far og en dreng mast under et tog i en bil.
En chauffør i England indrømmer 12-13 mord
og får endelig bag tremmer det lovbefalede hvil.
To drenge har kvast hjernen på en mand, der bad for sit liv.
En dreng i Jylland har kvalt og brændt en kvinde,
der bad for sit liv.
En pige fik knust hovedet, da hun solede sig på stranden,
hvem forbryderen er, ved alle, det er manden.
I Indien blev fanger blindet med nåle og syre,
de fik erstatning, men var ikke dyre.
I København har en mand med en økse dræbt så: en mand,
to børn, to tjenestefolk. Og en kvinde og to børn har han slået,
så ingen ved, hvordan det vil gå dem.
Han blev først kneben med gloende tænger,
på flere steder i byen, siden stejlet levendes:
fra neden og op, hans tunge skåren af,
skåret remmer af hans liv, hans hjerte udtaget
og kroppen i dele lagt til beskuelse på 5 hjul og stejle.
Tiden flyver afsted, hvordan kan døden følge med?
Millioner i Afrika er sultedøden nær,
det er en nyhed, der drukner uden mindste besvær.
Og som I ved, bilulykkerne sker med en vis statistisk nøjagtighed,
alt kan beregnes, skæbnens fart kan bare ikke skæres ned.
Hvis krigen kommer her, bliver det en helt anden fart,
i løbet af en uge er der død en milliard!
Hov, ham med øretelefonerne, I andre prøv at se:
Han er også stivnet, hvad er der ved at ske?




Fri vers (Fri form) av per-olof.dk
Läst 224 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-14 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

per-olof.dk
per-olof.dk