Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trykt i Politiken 16.4.1983


HÅBLØSE OPTIMISTER

Efterårsagtig april,
gråtonet regn,
skoven indhyllet i dis,
kupeen damper af vådt tøj
og irriteret hoste,
selv lyset fra de røde baglys
kommer dryppende.

Gennem rudens streger
af regn, regn,
ligner verden en ætsning
af dalmasen Zorn,
kun de sorte skyer
kan hans hvide streger
ikke få bugt med.

Toget er lastet med
vådt tøj og gamle krimier.
I huse der bliver hjemme,
ses gardinerne endnu trukket for,
åbenbart af optimister:
Der er sol, når
vi andre vågner.
Og går ud og plukker
dugget strå.
Det kan I da nok forstå. -

Mens verden er våd.
Et glemt badehåndklæde
i et glemt klubhus, som kommunen
har glemt at rive ned.




Fri vers (Fri form) av per-olof.dk
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-14 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

per-olof.dk
per-olof.dk