Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min udsigt - Kingo er en dansk salmedigter, præst i Slangerup en periode og jeg forestillede mig, at jeg burde kunne se hans kirke - skønt langt væk!


FORÅR

Musvågens skrig over den gule mark,
mågernes sværme af landende, hævende-sig
hvirvlende hvidt,
rågernes vandring mellem det lave korn,
skovduer, tyrkerduer, småfugle,
lærkernes sang forårsdagen lang,
fire dansende harer på en bakketop,
dagens roligt græssende heste
motionerende folden rundt i den kølige aften
i een utrolig kæmpeflok,
gøgen vækker om morgenen,
nattergalen om aftenen,
hund til hund mellem parcellerne langt væk,
hør brægende får så herfra, så derfra,
kirketårnets ur som slår klokken tolv,
unge mennesker på pilgrimsfærd til et natligt sold,
tårnfalken der står som en forvokset kolibri i luften,
den enlige hejre til afveksling for lavtgående småfly,
fasanernes skruk eller kluk der følger små mennesker
myreflittige i nyttehaver i horisonten,
Slangerup kirke skjult bag bakkerne
hvorfra mørket af nattens kroge vælter frem
som Kingo sang:
“Jeg, en udlændingsmand som mine fædre,
bor her i fremmed land, attrår et bedre.”
I et svagt øjeblik har jeg det godt, kan ikke ha´ det bedre,
og har glemt alt om, hvad jeg skylder mine fædre -.




Fri vers (Fri form) av per-olof.dk
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-14 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

per-olof.dk
per-olof.dk