Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Apropå sysselsättningen att som ungdom provsitta redskap för småbarn - och besvärligt nog bli sittandes fast)


Länge leve empirismen - eller "Tvärt stor stjärt"

Del 1

Pinsamt välan för de unga lekamen
som fastnar med höfterna under ramen.
Det är visst inget passande tidsfördriv
att i gungan som tonåring göra ett kliv.

Om de tvunget med benen måste sloka
i en gunga bör de nog vara så kloka,
att de synar bakdel, höft och späck
och framför bebisgunga väljer ett däck.

Men att välja däcket är ingen garanti
för att efter nöjet smidigt slippa fri.
Då baken fastnat hjälper inte spänsten
- det gör ett samtal till räddningstjänsten.


Del 2

Vidare har en ungdom fått stå sitt kast
gällande tillbud med barnstol i plast.
Pubertet eller ej, sanningen är krass:
välj större sits om du gå i åttonde klass.

En mindre lämplig men väl unik mani
är det att kritiklöst pressa ner sitt höftparti,
i sittredskap för småbarn - godtroget
och tro att allmänheten finner detta moget.


Del 3

Fenomenet som fortgår kan göra en led
- inte ens en kundvagn blir lämnad ifred.
Det tör vara till en förbannelse att hitta
tjugoåring i en plats där ett barn ska sitta.




Bunden vers (Rim) av Loffe
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-15 23:11



Bookmark and Share


  ungefär
fantastiskt rolig!
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Loffe