Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Henne ska du också glömma

 

 

Himlen brinner till ibland

 

Och du bara står där
håller hjärtat hårt i handen 
känner med öppna ögon
hur något nytt virvlar in
får världen att röra sig
runt just
dig

 

Något nytt och vackert
främmande kropp farligt nära
stryker eld på luften du andas
lägger sig i bana
runt just det där
som är du
nu

 

Och du släpper henne långsamt
närmare de platser
där hon känner att du anar
att även hon är människa
och kan få dig
att bli
till

 

 

-  -  -  -  -

 

Jorden stannar till ibland

 

Dina fötter vilar stadigt
mot underlaget
Platsen du har skapat dig
roterar inte längre
Stunden är din
och den du önskat dig är här nu

 

Och du sätter henne varsamt
ner mitt emot dig
Delar allt
som ryms i ett pennstreck
Böjer allt du inte visar
in mot mitten

 

Vilar ut i hennes ögon
och vet
att inget du kan göra
någonsin
kommer att räcka till

 

 

-  -  -  -  -

 

Vinden blåser till ibland

 

Dina händer kallnar långsamt
ovanpå hennes
En rörelse upp bland molnen
lämnar dig ensam med tanken

 

Att allt som är gott
är gott nog
och försvinner 

 

Tids nog
korsar andra
hennes spår på himlen




Fri vers (Fri form) av Steffepeffe
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-17 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steffepeffe
Steffepeffe